VOORDELEN EN NADELEN RIETEN DAK

Volg je gevoel en de feiten.

Gratis offerte aanvragen

Voordelen rieten dak

- riet is een duurzaam, natuurlijk materiaal wat de levensduur van een rieten dak bevordert. Riet is zelfs het meest milieuvriendelijke product in de bouwsector.
- riet geeft warmte, gezelligheid, charme, authenticiteit, karakter. Kortom, het straalt iets uit en creëert een apart gevoel en meerwaarde.
- riet isoleert heel goed en zorgt dus voor een lagere energiefactuur aan het einde van de maand.
- riet zorgt ervoor dat er geen tocht of condens is aan de binnenzijde van het dak.
- een rieten dak is flexibel en je kan er alle kanten mee uit naar vormen toe (rondingen en dergelijke). Het is bovendien ook perfect te combineren met moderne woningen of technologie.
- riet zorgt voor een optimale ventilatie wat positief is voor de gezondhei: een ideaal leefklimaat.

Nadelen rieten dak

- een losse rietstengel brandt, maar een samengeperst rietpakket is hier zo goed als niet vatbaar voor. De hedendaagse technieken kan men riet perfect brandveilig maken. Bovendien kiezen steeds meer mensen voor een gesloten dakconstructie waardoor de brandveiligheid heel hard verhoogd en de brandverzekering van je rieten dak uiteraard heel hard verlaagd.
- riet vraagt regelmatig om een onderhoud. Dit is bij andere daken ook wel zo, maar in mindere mate. Het is wel zo dat rieten daken lang meegaan (lange levensduur). Zoals hierboven reeds vermeld zijn er mensen in ons klantenbestand wiens rieten dak al meer dan 50 jaar meegaat (ook omwille van goed onderhoud). Bovendien duurt zo'n onderhoud vaak maar enkele uurtjes en ziet het er dan weer als nieuw uit.
- bij een open dakconstructie kan je spinnenwebben of stof aantrekken onder het dak. Belangrijk is dat het dak gelegd wordt door een professionele rietdekker die de kneepjes van het vak kent.
- je kan zelf je dak niet op, dit moet je steevast door een rietdekker laten doen.

Riet is sfeer scheppen, en daar hoort professionele begeleiding bij. Die kunnen wij je ongetwijfeld bieden. Veel mensen denken dat bij een rieten dak veel komt kijken en daarom kiezen ze vaak voor klassieke dakpannen. Wij willen je op het hart drukken dat dit niet zo is en informeren je graag over rieten daken: onderhoud en ontmossing, levensduur, brandverzekering, isolatiewaarde,... Op die manier kan je met een gerust hart beginnen aan een mooi riet-project. Graag maken wij voor u een gratis, vrijblijvend voorstel op maat op.

 

Rieten afdak en bijbouw

 

Rieten dak aanbouw

 

Rieten dak afdak

 

Rieten dak huis of woning

 

Rieten dak tuinhuis en poolhouse

 

 

Wat kost een rieten dak?

Wil je weten hoeveel een rieten dak kost per vierkante meter? Wel, die kostprijs is voor ieder dak anders, maar het hoeft helemaal niet duur te zijn. Het hangt van verschillende factoren af zoals bv. het aantal dakramen, dakkapellen, bereikbaarheid met stellingen...Een tuinhuisje met rieten dak?

Een tuinhuis met rieten dak in je achtertuin creëert charme en frisheid. Maar riet past natuurlijk op allerlei zaken: een bijgebouw, een poolhouse, een cottage, een veranda, een prieel,... Denk je zelf aan iets specifieks? Ontdek alle mogelijkheden...Rieten Daken Raggers

Wij zijn een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Deze kennis willen we graag met iedereen delen, alsook onze passie voor riet. We maken gebruik van de beste materialen en hechten veel belang aan de ambacht van het leggen van een rieten dak.CONTACTEER ONS

Je kan altijd bij ons terecht voor:

- vrijblijvend advies / informatie over rieten daken
- gratis offerte voor onderhoud van je rieten dak
- gratis offerte voor nieuwbouw of renovatie van rieten daken

Vul onderstaand formulier in of contacteer ons via raggersrietendaken@gmail.com en 0470 35 62 22

*verplichte velden

OVER RIETDEKKER RAGGERS

Een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Onze kracht ligt dan ook in een zeer flexibele service gebruikmakend van de beste materialen voor een scherpe prijs.

VOLG ONS

Facebook rieten daken Raggers Linkedin Dennis Raggers