PRIJS EN KOSTEN RIETEN DAK

Ieder dak is uniek, met een unieke prijs.

Gratis offerte aanvragen

Wat zijn de kosten bij een rieten dak?

Er circuleren veel prijzen, maar echt een gemiddelde prijs per m² van een rieten dak is moeilijk hard te maken. Je mag vaak rekenen op prijzen tussen 90 euro en 110 euro per vierkante meter.

De prijs van een rieten dak hangt af van verschillende factoren:

- moeilijkheid dak (dakramen, kapellen, bereikbaarheid stellingen, fantasietjes of hoekjes en kantjes)

- nokafwerking (dakpannen, koper, heide, gemetselde nok, houten planken)

- een open of gesloten dakconstructie heeft ook een impact op de totaalprijs van je dak, niet op het rietdekken zelf


Kosten onderhoud of herstellen

Ieder rieten dak is anders en dus ook de staat van ieder dak. Wat onderhoud betreft wordt de situatie best eerst ter plaatse bekeken om vervolgens een prijs op te maken op basis van alle elementen: gaat het om mosvorming? Is er veel schade? Daarnaast kan je ook afspreken met ons om jaarlijks langs te komen om het rieten dak op te volgen. Dit bevordert trouwens ook enorm de levensduur van het dak.


Renovatiekosten rieten dak

Wanneer je een oud rieten dak wil vervangen door een nieuw, komt er enkel de afbraak en afvoer van het oude dak als extra kost bij. Meestal is de constructie van het dak zelf nog in heel goede staat. Hier hoeven we dus vaak niet veel aan te veranderen.

Een renovatie van je dak is ook het ideale moment om isolatie te plaatsen onder het riet. Zeker overwegen! Hoewel de isolatiewaarde van riet helemaal niet slecht is.


Is een rieten dak duurder dan traditionele dakpannen?

De totaalprijs zal ongeveer hetzelfde zijn. Een rieten dak vraagt meer ambacht en arbeid dan een klassiek dak, maar er moeten geen dakgoten geplaatst worden, geen onderdakfolies gebruikt worden en er is minder isolatie nodig aangezien riet zelf goed isoleert. Wat er wel bijkomt is een onderhoudskost voor het verzorgen van je rieten dak. Als puntje bij paaltje komt zal een rieten dak lichtjes duurder zijn, maar het scheelt heel weinig.

Vraag gerust vrijblijvend advies of een gratis offerte bij ons (Rieten Daken Raggers).

 

 

 

Kostprijs van een rieten dak

 

 

Prijs van villa met rieten dak

 

Prijs rieten dak aanbouw

 

Prijs rieten dak hoeve

 

Prijs rieten dak tuinhuis of poolhouse

 

Prijs rieten afdak

 

 

Rieten daken: geen geheimen...

Wat is de levensduur van zo een rieten dak? Isoleert het wel naar behoren? En ook enorm belangrijk: wat is de kostprijs per m²? Is het wel brandveilig? Heeft dit impact op mijn brandverzekering? Kortom, veel info! Ontdek het allemaal en voel je zeker van je plannen.Welke rieten daken zijn er?

Een rieten dak past echt op alles wat je maar wil: een nieuwbouw huis, een tuinhuis of poolhouse, een bijgebouw, een afdak, een carport, een prieel, een villa, een boerderij, een cottage, een chalet, een veranda,... Er zijn nu zelfs rieten muren!Rieten Daken Raggers

Wij zijn een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Deze kennis willen we graag met iedereen delen, alsook onze passie voor riet. We maken gebruik van de beste materialen en hechten veel belang aan de ambacht van het leggen van een rieten dak.CONTACTEER ONS

Je kan altijd bij ons terecht voor:

- vrijblijvend advies / informatie over rieten daken
- gratis offerte voor onderhoud van je rieten dak
- gratis offerte voor nieuwbouw of renovatie van rieten daken

Vul onderstaand formulier in of contacteer ons via raggersrietendaken@gmail.com en 0470 35 62 22

*verplichte velden

OVER RIETDEKKER RAGGERS

Een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Onze kracht ligt dan ook in een zeer flexibele service gebruikmakend van de beste materialen voor een scherpe prijs.

VOLG ONS

Facebook rieten daken Raggers Linkedin Dennis Raggers