LEVENSDUUR VAN EEN RIETEN DAK

Een dak voor het leven.

Gratis offerte aanvragen

Hoe lang gaat een rieten dak mee?

Een goed onderhouden rieten dak geplaatst door vakmensen moet een levensduur halen van minimum 30 jaar. We hebben in ons klantenbestand echter meerdere daken in onderhoud die reeds 50 jaar oud zijn, dit zijn dus geen uitzonderingen.

De levensduur of houdbaarheid van een rieten dak is afhankelijk van verschillende factoren:

- ligging van de woning
- hellingsgraad van het rieten dak (hoe steiler hoe langer de levensduur)
- rietkeuze: best eerste klasse zoetwaterriet
- vakmanschap van de rietdekker (Rieten daken Raggers garandeert degelijke ambacht)

- opvolging of onderhoud van het rieten dak door de jaren heen >> mos- en algvorming kunnen de levensduur negatief beïnvloeden
- open of gesloten dakconstructie

Het is van groot belang dat een rieten dak na een periode van regen weer zo snel mogelijk droogt. Hoe sneller het rieten dak droog is hoe langer het zal meegaan. Waar het dak nat blijft treed snellere slijtage op.

Riet is sfeer scheppen, en daar hoort professionele begeleiding bij. Die kunnen wij je ongetwijfeld bieden. Veel mensen denken dat bij een rieten dak veel komt kijken en daarom kiezen ze vaak voor klassieke dakpannen. Wij willen je op het hart drukken dat dit niet zo is en informeren je graag over rieten daken: onderhoud en ontmossing, levensduur, brandverzekering, isolatiewaarde,... Op die manier kan je met een gerust hart beginnen aan een mooi riet-project. Graag maken wij voor u een gratis, vrijblijvend voorstel op maat op.

 

Rieten dak woning en boerderij

 

Rieten dak garage of carport

 

Rieten dak onderhoud en reinigen

 

Rieten dak prieel

 

Rieten dak bijgebouw

 

 

Een rieten dak, zorgeloos!

Wil je een rieten dak laten plaatsen? Informeer je dan best eerst zodat je zonder zorgen kan starten aan je project. Wat is de kostprijs per m² van een rieten dak? Is het wel brandveilig en is de verzekering duurder? Wat met onderhoud en levensduur? Kom alles te weten.Hoeveel kost een rieten dak?

Wil je weten wat de kostprijs is van een nieuw rieten dak? Of een rieten dak duurder is dan dakpannen? Of wat de kosten zijn voor onderhoud en renovatie? Wel, die kostprijs is voor ieder dak anders, maar ontdek hier hoe we te werk gaan...Rieten Daken Raggers

Wij zijn een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Deze kennis willen we graag met iedereen delen, alsook onze passie voor riet. We maken gebruik van de beste materialen en hechten veel belang aan de ambacht van het leggen van een rieten dak.CONTACTEER ONS

Je kan altijd bij ons terecht voor:

- vrijblijvend advies / informatie over rieten daken
- gratis offerte voor onderhoud van je rieten dak
- gratis offerte voor nieuwbouw of renovatie van rieten daken

Vul onderstaand formulier in of contacteer ons via raggersrietendaken@gmail.com en 0470 35 62 22

*verplichte velden

OVER RIETDEKKER RAGGERS

Een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Onze kracht ligt dan ook in een zeer flexibele service gebruikmakend van de beste materialen voor een scherpe prijs.

VOLG ONS

Facebook rieten daken Raggers Linkedin Dennis Raggers