ISOLATIEWAARDE VAN EEN RIETEN DAK

Voel de warmte van het riet.

Gratis offerte aanvragen

Isoleert riet wel voldoende?

Riet is echt wel een degelijke isolator, één van de beste natuurlijke isolatoren zelfs. Vaak mag je in optimale omstandigheden rekening houden met een Rc-waarde van 1.5. Je voelt dit meteen als je in de zomer onder het dak komt dat het nog lekker koel is en in putje winter gezellig warm. Een rieten dak is 30 cm stilstaande lucht en wat is stilstaande lucht? Isolatie! Daarnaast zorgt de oversteek van het rieten dak ook voor een extra zonnewering in de zomer.


Na-isoleren of bij-isoleren

Na-isoleren is hetzelfde als bij traditionele pannendaken. Bij een open dakconstructie kan je bij-isoleren tussen de kepers. Bij een gesloten dakconstructie doe je dit tegen de OSB-platen. Hierbij moet er ook een dampwerende folie aangebracht worden zodat damp niet van binnen naar buiten kan. Moest dit wel het geval zijn zouden we het condensatiepunt verleggen naar het midden van het rietpakket. Dat is uiteraard niet de bedoeling want dan zou het dak beginnen rotten.


Geluidsisolatie

Riet is een heel goede geluidsisolator door het dikke pak dat het dak vormt. Je zal dan ook minder lawaai waarnemen onder een rieten dak dan onder een traditioneel pannendak. Het scheelt echt veel.


Subsidie

Indien je je rieten dak bij-isoleert, kom je voor dezelfde premies in aanmerking als een traditioneel pannendak. Het rieten dak op zich wordt niet als isolatie gezien maar als dakbedekking. In de praktijk is het wel anders aangezien riet op zichzelf een sterke, natuurlijke isolator is.

De vraag is voornamelijk ook: is een rieten dak een groendak? Indien dat het geval is, dan heb je wel recht op een subsidie. Let wel, dit is in elke gemeente anders!

Indien je droomt van een rieten dak maken wij graag een gratis, vrijblijvend voorstel op maat voor je op.

 

Rieten dak huis en bijgebouw

 

Rieten dak boerderij

 

Rieten dak tuinhuis en poolhouse

 

Villa met rieten dak

 

Rieten dak op maat in Planckendael

 

 

Word een rietexpert!

Isoleert een rieten dak goed? Hoe lang gaat het mee en hoe vaak moet zo'n strodak onderhouden worden? Misschien nog belangrijker: wat is de kostprijs? En is er geen brandgevaar? Kortom, lees rustig over alle voor-en nadelen van rieten daken en kom er alles over te weten.Een rieten dak op je carport?

Een rieten dak past echt op alles wat je maar wil: een nieuwbouw huis, een tuinhuis of poolhouse, een bijgebouw, een afdak, een carport, een prieel, een villa, een boerderij, een cottage, een chalet, een veranda,... Er zijn nu zelfs rieten muren!Rieten Daken Raggers

Wij zijn een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Deze kennis willen we graag met iedereen delen, alsook onze passie voor riet. We maken gebruik van de beste materialen en hechten veel belang aan de ambacht van het leggen van een rieten dak.CONTACTEER ONS

Je kan altijd bij ons terecht voor:

- vrijblijvend advies / informatie over rieten daken
- gratis offerte voor onderhoud van je rieten dak
- gratis offerte voor nieuwbouw of renovatie van rieten daken

Vul onderstaand formulier in of contacteer ons via raggersrietendaken@gmail.com en 0470 35 62 22

*verplichte velden

OVER RIETDEKKER RAGGERS

Een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Onze kracht ligt dan ook in een zeer flexibele service gebruikmakend van de beste materialen voor een scherpe prijs.

VOLG ONS

Facebook rieten daken Raggers Linkedin Dennis Raggers