WONING MET RIETEN DAK

Geniet van de warmte van riet.

Gratis offerte aanvragen

Rietbedekking op alle soorten huizen

Wil je een huis met een nieuwbouw rieten dak bouwen? Of kopen? Of misschien wel een oud huis renoveren met een nieuw rieten dak? Dat zou wel eens geen slecht idee kunnen zijn. Riet komt namelijk recht uit de natuur en dat maakt het milieuvriendelijk en duurzaam. Je denkt met andere woorden niet alleen aan jezelf als je voor een rieten dak kiest. En van keuze gesproken: een villa met rieten dak, een modern huis, een boerderij met rieten dak, een houten huis, een cottage...


Een aanbouw of eiken bijgebouw met rieten dak

Decennia geleden werden er bijna enkel volledige daken met riet bedekt, maar tijden en architectuur veranderen. Tegenwoordig kiezen meer en meer mensen voor een uitbouw of eiken bijgebouw met rieten dak en houden ze het hoofdgebouw op traditionele dakpannen. Deze combinatie zie je vaak terugkomen in de pastorij of landelijke stijl. Maar ook in de moderne architectuur zie je steeds meer riet verschijnen in een strakke bijbouw of in mooie ronde curves. Zo koos een toeristisch zeecentrum uit Denemarken voor rieten daken en rieten muren. Knap staaltje kunst.

Sinds enkele jaren ligt onze focus ook op het opleveren van volledige houten bijgebouwen met een rieten dak.


Klaar voor een rieten dak? Informeer je goed.

Een rieten dak heeft charme en gezelligheid, dat is een feit. Maar voor je aan zo'n project begint kan het goed zijn om informatie te verzamelen en de voor-en nadelen op te lijsten. Uiteraard moet je soms je gevoel of instinct volgen en ervoor gaan, maar er is zoveel te vertellen en te weten over rieten daken, dat we dit graag delen: hoe lang gaat zo een rieten dak mee? Moet het vaak onderhouden worden? Is een rieten dak duurder dan dakpannen? En de brandverzekering?

Je hoeft je geen zorgen te maken, want als je een correcte rietdekker vindt kan je op beide oren slapen. Voor het kiezen van zo'n rietdekker vraag je best referenties op bij vrienden of kennissen die een rieten dak laten plaatsen hebben. Hun ervaringen zijn meestal het eerlijkst en het meest betrouwbaar. Bekijk daarnaast de offertes grondig en kijk naar de kwaliteit van het riet en de materialen die gebruikt worden ter afwerking van de nok en de dakramen. Tenslotte misschien nog het belangrijkste: gewoon genieten van al het goede van riet!

Vraag gerust vrijblijvend advies of een gratis offerte bij ons (Rieten Daken Raggers).

 

Rieten dak woning en bijgebouw

 

Rieten dak huis in het groen

 

Rieten dak aanbouw in de zon

 

Rieten dak woning

 

Rieten daken bijgebouw of bijbouw

 

 

Alles weten over rieten daken

Wat is de isolatiewaarde van een rieten dak? Hoe lang gaat het mee en hoe vaak moet zo'n strodak onderhouden worden? Misschien nog belangrijker: wat is de kostprijs? En is er geen brandgevaar? Kortom, lees rustig verder en kom alles te weten over riet!Een tuinhuis met rieten dak?

Een rieten dak past perfect op een nieuwbouw huis of bestaande woning, maar er zijn tal van andere mogelijkheden: een tuinhuis of poolhouse, een aanbouw, een afdakje, een carport, een prieel, een villa, een boerderij, een cottage, een chalet, een veranda,...Rieten Daken Raggers

Wij zijn een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Deze kennis willen we graag met iedereen delen, alsook onze passie voor riet. We maken gebruik van de beste materialen en hechten veel belang aan de ambacht van het leggen van een rieten dak.CONTACTEER ONS

Je kan altijd bij ons terecht voor:

- vrijblijvend advies / informatie over rieten daken
- gratis offerte voor onderhoud van je rieten dak
- gratis offerte voor nieuwbouw of renovatie van rieten daken

Vul onderstaand formulier in of contacteer ons via raggersrietendaken@gmail.com en 0470 35 62 22

*verplichte velden

OVER RIETDEKKER RAGGERS

Een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Onze kracht ligt dan ook in een zeer flexibele service gebruikmakend van de beste materialen voor een scherpe prijs.

VOLG ONS

Facebook rieten daken Raggers Linkedin Dennis Raggers