ONDERHOUD EN REPARATIE RIETEN DAK

Verzorg je rieten dak op tijd.

Gratis offerte aanvragen

Wanneer donkergroen weer mooi blondgeel wordt...

Algen- en mosbestrijding

Er bestaan enorm veel soorten mos en algen. Aangezien riet een natuurproduct is, is het op voorhand moeilijk te zeggen welke daken hier sneller last van krijgen en welke niet. Dit is een stukje natuur. Er zijn heel veel verschillende mossoorten. Sommige soorten houden het dak net droog, deze zijn dan niet zo schadelijk als andere soorten. Er zijn ook mossoorten die als een spons werken, deze nemen het water op en zorgen er net voor dat het dak veel langer nat blijft. In dit geval is een onderhoud nodig om deze te verwijderen zodat het dak weer kan drogen.

Hoe verloopt zo een onderhoud of reparatie?

Eerst wordt er gekeken waar je last van hebt. Blijkt er een alggroei (slijmlaag) te zijn, dan gaan we het dak hiertegen behandelen met producten die alggroei vertragen zoals Biomos. Gaat het om mos, dan wordt dit gewoon verwijderd en maken we je rieten dak zo weer mosvrij. Daarna is het belangrijk dat het dak weer vlak komt te liggen. Dit doen we door riet bij te steken waar slijtage is of waar oneffenheden zichtbaar zijn. Dit is voornamelijk belangrijk omdat het water dan weer goed van het dak kan stromen en dat het geen sporen nalaat. Op deze manier gaan we jouw dak dus schoonmaken, reinigen en repareren indien nodig.

Onderhoudskosten

Ieder rieten dak is anders. Het is dus moeilijk om hier een gemiddelde prijs op te plakken. Best wordt de situatie eerst bekeken ter plaatse en gaan we vervolgens een prijs opmaken op basis van alle elementen: gaat het om mosvorming? Is er veel schade?
Daarnaast kan je ook afspreken met ons om jaarlijks langs te komen om het rieten dak op te volgen. Dit bevordert trouwens ook enorm de levensduur van het rieten dak.

Een rieten dak is en blijft iets speciaals: de schade lijkt ook meestal erger dan dat het werkelijk is. Vaak is het zo dat we na een paar uurtjes of dagen werk weer klaar zijn. Stel je een onderhoud steeds verder uit bestaat de kans dat er na een aantal jaren grotere onderhoudswerken nodig zijn wat de kosten dan ook zal doen stijgen. We vragen onze klanten dan ook dat als ze denken dat er wat mis is meteen te bellen. Wij rijden liever een keer te veel dan dat we te laat komen.

Riet is sfeer scheppen, en daar hoort professionele begeleiding bij. Die kunnen wij je ongetwijfeld bieden. Veel mensen denken dat bij een rieten dak veel komt kijken en daarom kiezen ze vaak voor klassieke dakpannen. Wij willen je op het hart drukken dat dit niet zo is en informeren je graag over rieten daken: onderhoud en ontmossing, levensduur, brandverzekering, isolatiewaarde,... Op die manier kan je met een gerust hart beginnen aan een mooi riet-project. Graag maken wij voor u een gratis, vrijblijvend voorstel op maat op.

 

 

Rieten dak ontmossen of mosvrij maken

 

Rieten dak met mos voor onderhoud

 

Rieten dak onderhoud en mosvrij

 

 

Rieten dak zonder verrassingen

De meeste rieten daken gaan tussen 30 en 50 jaar mee indien ze goed gelegd zijn. Maar is het wel brandveilig? Heeft dit impact op de verzekering van het rieten dak? En isoleert zo'n dak wel voldoende als de winter daar is? Ontdek er alles over en laat je niet verrassen.Een poolhouse met rieten dak?

Een prachtig poolhouse of tuinhuis met een gezellig rieten dak erop... wat moet je nog meer hebben? En daar stopt het niet want riet past echt op alles: een aanbouw, een afdak, een villa, een carport, een renovatie-project, een veranda,... Iets voor jou?Rieten Daken Raggers

Een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in het plaatsen van nieuwbouw rieten daken en onderhoud - reparaties ervan. In slechts enkele uren tijd ziet je rieten dak er weer uit als nieuw en kan je rekenen op een lange termijn service.CONTACTEER ONS

Je kan altijd bij ons terecht voor:

- vrijblijvend advies / informatie over rieten daken
- gratis offerte voor onderhoud van je rieten dak
- gratis offerte voor nieuwbouw of renovatie van rieten daken

Vul onderstaand formulier in of contacteer ons via raggersrietendaken@gmail.com en 0470 35 62 22

*verplichte velden

OVER RIETDEKKER RAGGERS

Een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Onze kracht ligt dan ook in een zeer flexibele service gebruikmakend van de beste materialen voor een scherpe prijs.

VOLG ONS

Facebook rieten daken Raggers Linkedin Dennis Raggers