BOERDERIJ MET RIETEN DAK

Het platteland op je dak..

Gratis offerte aanvragen

Boerderijen met rieten daken op maat

Oude landhuizen, authentieke hoeves of modernere boerderijen... ze hebben allen vaak één ding gemeen: een opvallend groot, rechthoekig dak. Het is met andere woorden dikwijls de blikvanger van de woning. In die zin denk je misschien best twee keer na over de aanpak van je dak en je dakbedekking. Ga je voor traditionele dakpannen? Of kunnen natuurleien je bekoren? Eventueel een authentiek rieten dak? Of een combinatie van riet en dakpannen?

Een rieten dak kan in veel gevallen een kers op de taart zijn van je boerderij. Het is milieuvriendelijk en enorm duurzaam. Maar het blijft natuurlijk ook smaak en die is persoonlijk. Als je gecharmeerd bent door het riet, dan kan het natuurproduct alleen maar aangeraden worden. Het plaatje past perfect bij de landelijke of pastorij-woning en het zorgt voor frisheid en warmte tegelijk. Bovendien is het ideaal om er dieren of vee onder te houden zoals paarden, schapen en dergelijke. Er ontstaat namelijk geen condens langs de binnenkant van het dak. Verder blijkt riet een zeer goede natuurlijke isolator waardoor het in de zomer lekker koel is onder het riet en in de winter gezellig warm.


Enkele tips als je zelf een nieuw rieten dak overweegt

Denk je eraan om het dak van je boerderij te vervangen of te vernieuwen? Dan kan het interessant zijn om de voor-en nadelen even door te nemen. Meestal is je eerste gevoel of idee natuurlijk hetgene wat telt, maar verder zijn er tal van leuke en belangrijke weetjes over rieten daken: de levensduur, de verzekering, het onderhoud van een rieten dak en de kostprijs per m²? Moest je daarna gevallen zijn voor het riet, dan is de volgende stap het vinden van een betrouwbare rietdekker. Ga misschien even langs bij mensen die een rieten dak hebben en vraag naar hun ervaringen. Hoe kwalitatief is het riet? Bieden ze een snelle, eerlijke service en hoe ver gaat de afwerking van het dak? Tenslotte, de belangrijkste tip, leef je helemaal uit onder je prachtige rieten dak!

Je kan altijd bij ons (Rieten Daken Raggers) terecht met al je vragen of voor een gratis offerte.

 

Boerderij rieten dak skyfoto

 

Hoeve met rieten kap

 

Boerderij met mooi rieten dak

 

Oude hoeve met rieten dak

 

Nieuwbouw hoeve met rieten dak

 

 

Een zorgeloos, nieuw rieten dak

Klaar voor een riet-project? Misschien is het dan geen slecht idee om je te informeren over de voordelen en de nadelen van een rieten dak. Hoe lang gaat het mee en is onderhoud noodzakelijk? Wat is de kostprijs van een rieten dak? Dure verzekering? Ontdek het allemaal.Een tuinhuis met rieten dak?

Een boerderij met rieten dak is zeker mooi, maar al eens gedacht aan een tuinhuis met een rieten dak? Je groene tuin krijgt meteen een warme en gezellige sfeer. Verder kan riet natuurlijk ook op een prieel, een afdak een bijgebouw... Perfecte match met je hoeve?Rieten Daken Raggers

Een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in het plaatsen van nieuwbouw rieten daken voor onder andere boerderijen en hoeves. Er wordt gehamerd op een traditionele ambacht in combinatie met riet van de hoogste kwaliteit.CONTACTEER ONS

Je kan altijd bij ons terecht voor:

- vrijblijvend advies / informatie over rieten daken
- gratis offerte voor onderhoud van je rieten dak
- gratis offerte voor nieuwbouw of renovatie van rieten daken

Vul onderstaand formulier in of contacteer ons via raggersrietendaken@gmail.com en 0470 35 62 22

*verplichte velden

OVER RIETDEKKER RAGGERS

Een klein familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Onze kracht ligt dan ook in een zeer flexibele service gebruikmakend van de beste materialen voor een scherpe prijs.

VOLG ONS

Facebook rieten daken Raggers Linkedin Dennis Raggers